Измами могат да се извършват с всички наши данни в интернет, не само с тези от НАП. Аз лично не съм притеснен. Това коментира пред журналисти днес в Бургас Комисар Явор Колев,  началник на отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП.

Той поясни, че дори след приемането на Закона за защита на личните данни, ЕГН-тата на много български граждани продължавало да циркулират в интернет пространството

„Наличието на тези данни не е особено опасно, такива може да се намерят за всеки един от нас в интернет. За мен, в сайтовете на Сметната палата и КПКОНПИ, може да се намери всякаква информация за адрес, кредити и много други„, каза още Колев.

Шефът на киберпрестъпност призна, че една информация, качена веднъж в интернет, много трудно вече може да бъде унищожена. Тя се разпростанявала сред много хора, в много сървъри. Въпросът бил информацията да не бъде ползвана неправомерно, защото това било престъпление и всеки един гражданин, който я сподели, ще бъде преследван от закона

Има задържано лице, повдигнато е обвинение, работата продължава. Личното ми мнение е, че точно той е извършител на престъплението„, категоричен бе Колев.

1 КОМЕНТАР

  1. Бля-бля. Ми кво да каже, нали му е наредено да замазва гафовете. Вместо и той, барабар с Горанов, да хвърлят оставки, баламосват където седнат и който им падне пред погледа. Мухльовци.
    И що пък админа на сайта ме кара да оставям данни, след като вече изтекоха в НАП, проверих. И тук дори има статия за проверка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви