Амал Клуни често привлича вниманието на медиите дори повече от известния си съпруг. Една от тайните на създаването на ярък забележителен стил е умелото използване на бижута.

Правило 1: акцентът трябва да бъде единствен

Ако избереш големи обеци, които ще бъдат основната част на стайлинга, нека това е единственото бижу. Поне в областта на деколтето и главата. Освен това, носенето на комплекти бижута (обеци плюс висулка или огърлица) се счита за остаряла практика.

Правило 2: не е задължително бижутата да съвпадат с цвета на облеклото

Ярките и закачливи бижута не трябва да съвпадат непременно с цвета на роклята или връхната дреха. Опитай се да подходиш към въпроса творчески: например, вземи обеци, които съответстват на червилото. Амал направи изключително ефектна комбинация с коралов оттенък.

Правило 3: форма или дължина

Акцентните обеци могат да бъдат с малка дължина, но големи по обем. Или обратното: дълги и грациозни висулки, направени от кристали и перлени мъниста или други материали. Основното нещо е да не се съчетават тези два показателя. Ако декорацията е едновременно обемна и дълга – ушите ти няма да изглеждат много добре с такова тегло.

Правило 4: закачливи обеци за всеки ден

Има стереотип, че големите декорации са подходящи само за вечерни рокли с голи рамене. Всъщност, тези обеци могат да трансформират дори проста комбинация от дънки и топ.

Правило 5: интересен дизайн

Дори и от дискретни перли, можеш да направиш нестандартни висящи обеци. Какво да кажем за други материали, които ти позволяват да играеш с обем и форма. Колкото по-интересен е дизайнът на твоите бижута, толкова по-добре ще се справят с ролята на акцент във визията.

cosmopolitan.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви