На вчерашното заседание на Общински съвет на БСП – Бургас беше разгледан и подкрепен докладът на Комисията за проверка на допустимостта на номинираните кандидати за кмет и общински съветници на Местни избор 2019 г., съобщиха от пресцентъра на „червените“.

 

Комисията докладва, че Ивайло Дражев не отговаря на критериите за кандидат за кмет и кандидат за общински съветник, гласувани от НС на БСП.

Вследствие на това решение кандидатурата на Ивайло Дражев няма да бъде разглеждана на предстоящата конференция на БСП – Бургас.

Припомняме, че на 20.юли ще стане ясен кандидатът на социалистите за кмет на Бургас. Тогава ще бъдат обявени и кандидатите за кметове по общини, както и по-голяма част от имената на евентуалните бъдещи съветници.

Това съобщи пред медии в края на юни общинският председател Живко Господинов. На практика от вторник червените вече са в предизборна кампания, допълни той. Номинациите трябва да са ясни до 7.юли. Между 8-12.юли се дава срок на номинираните да обявят съгласие чрез подписване на декларации.

Общинската конференция, на която ще бъдат обявени имената на кандидатите за кметове и болшинството от съветниците, ще се състои на 20.юли. На нея ще бъде обявена и формулата за участие в местните избори.

Конференцията в събота ще бъде закрита за медии.