С това Турция привлича VW

Информациите, че новият завод на Volkswagen Group ще бъде построен в Турция се появиха в медиите в Германия през последните дни. Но още не са потвърдени официално. Според Automobilwoche, изборът вече е направен и това град Измир. Там е разположена индустриалната зона IAOSB (Izmir Ataturk Organize Sanayi Bolgesi – на снимката).

Именно тя е един от центровете на автомобилната индустрия в Турция. В нея свои предприятия имат FIAT и Renault. Изданието Invest.gov.tr публикува две любопитни илюстрации. Те са показани на акционерите във VW Group с цел именно да бъдат убедени, че новият завод на концерна трябва да бъде там.

Схемата вляво показва, че в Турция вече работят 6 глобални производители на леки автомобили – FIAT, Ford, Honda, Hyundai, Renault, Toyota. Втората убеждава в присъствието в страната на 20 известни доставчици на компоненти, резервни части част и друго оборудване.

Твърди се още, че изпълнителният директор на VW Group – Херберт Дийс, е пътувал до Турция в началото на юни. Счита се, че се е срещнал с президента на страната Реджеп Ердоган. Освен нова, VW Group е увеличил своя дял от акции в местния си дистрибутор Dogus Otomotiv, което също е доказателство, че изборът в полза на Измир вече е направен.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 − 1 =