За първи път представиха проекта за нов стадион, който трябва да бъде изграден в началото на най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Това стана по време на днешното заседание на Постоянната комисия по спорт към ОбС-Бургас.

Подробности за новото спортно съоръжение представи арх. Веселина Илиева.

Стадионът ще е за 4 350 седящи места, с възможност за допълнителни хиляда. Стойността му за цялстното изграждане, по предварителни разчети, е 10 млн. лева.

Най-късно през октомври 2019 г. трябва да се извърши избор на изпълнител на строителните дейности.

Идейният проект е на архитектите Бурулянови, автори на няколко проекта в града, сред които този на Експозиционен център „Флора“.

Първата копка се очаква да бъде направена през пролетта на 2020 год., а изграждането да продължи две години.

Идеята е футболните отбори на „Черноморец“ и „Нефтохимик“ да ползват новия стадион. В момента и двата отбора са заплашени да останат без бази заради тежките процедури, които вървят за двата стадиона в Бургас.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Това ще е просто едно игрище с 4350 места.
    Не разбирам, що за стадион ще е това.
    Поне да може да се надгражда до 12-15 хиляди.
    В противен случай, това означава отборите да са участници, най-много до В или Б група.

    • И защо така мислиш, Вал? Стадионът на Титоград е 1 250 места, ама отборът в Лигата. На Ружомберок пък е 7 000. Нормално е за такива държави. А да видим Арена Бургас, и тя с близо 7 000 места, как ще я пълнят? Ще има да цоцат с такси и да пробутват чалга концерти, че да наситят базата със събития, иначе как се избиват разходи, не говорим за печалба.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви