Танцовата двойка Деян Влайков и Емили Влайкова се подготвя за участие на престижни международни състезания през есента. Те получиха номинации да представят страната ни на европейското първенство на 14 октомври в Кишинев и световното първенство в Тимишоара на 23 ноември във възрастовата група младежи – стандартни танци. Деян и Емили са състезатели на клуб „Нефтохимик – 78“ – Бургас. Двамата са четирикратни шампиони на България по стандартни танци. На провелото се на 30 юни Държавно първенство те отново станаха Шампиони на България за 2019 г младежи-стандарт.

От 2014 г. до сега Деян и Емили печелят Купа „България“ и са първи в националната ранг листа. Имат над 20 финала и призови места на силни международни състезания. От две години са в топ 50 на Световната ранг листа на WDSF/Световната федерация по спортни танци/от близо 2000 двойки от цял свят. До сега са представяли достойно България на едно Европейско и две Световни и първенства.

Друга състезателна двойка на „Нефтохимик – 78“ – Стефан Тодоров и Симона Стаматова, също се подготвя за участие на световното първенство в Истанбул на 23 ноември. Стефан и Симона са многократни призьори на национални турнири. Финалисти са на държавните първенства като състезатели до 9 год. и до 11 год., близо са до стълбичката като юноши младша възраст-4 то място. Миналата година се класираха на пето място при юношите старша възраст. Дългогодишното партньорство, системния труд в залата и търпението тази година се увенчават със златни медали, шампионска титла при юношите старша възраст в латиноамериканските танци.

Кметът Димитър Николов поздрави бургаските танцьори за постигнатите резултати и им пожела успех на международната сцена.

„Бургас се гордее с вас! Продължавайте да работите упорито и да прославяте името на нашия град!“, каза по време на срещата със състезателите кметът Николов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви