Разследването в служба „Военна информация“ е две посоки. Едната е изтичането на класифицирана информация, а втората – финансови нарушения, т.е. как се харчат бюджетни и извънбюджетните постъпления в тази служба. Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Прокурор Гешев потвърди, че към този момент има привлечени към наказателна отговорност две лица – бившият и настоящият шеф на службата. „Към този момент нямаме обвинения за финансови нарушения. Надяваме се след събирането на достатъчно доказателства да има обвинения и в това направление“, обясни той.

Според събраните от държавното обвинение данни шефът на служба „Военна информация“ е накарал представител на службата в държава от ЕС да даде информация на бизнесмен, която пряко засяга неговите бизнес интереси, както и да го вози с автомобил няколко дни.

„Не знам дали е обидно за един офицер това нещо, но за българското граждани трябва да е обидно“, коментира Гешев. „Трябва да бъде ясно едно – ако ти работиш за българската държава и заплатата ти плащат българските граждани, трябва да си вършиш служебните задължения по начин, разписан в закона. Трябва да работиш за българските граждани“, категоричен е зам.-главният прокурор.

 

Канал 3

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви