Клип за Европейското първенство по водна топка за юноши U15 в Бургас рекламира морския ни град и историческата първа надпревара за тази възраст на Стария континент. Автор на клипа е Румен Русев.

Мачовете са от 21 до 28 юли 2019 г. в басейн „Парк Арена ОЗК“.

Европейско първенство по водна топка за 15-годишни е първо в историята на този спорт. До сега LEN е организирала първенства само за 17 и 19-годишни ватерполисти в двата пола, редувайки ги през година.

Домакин на шампионата е уникалният басейн „Парк Арена ОЗК”. Национални отбори от 16 държави ще спорят за медалите в модерното плувно съоръжение. Сред участниците са и българските ватерполисти, които се класираха за първенството на квалификацията в Грузия, въпреки че по право имаха вече място сред 16-те.

В състава на националния отбор на България за европейското първенство има трима представители на „Черноморец”. Това са вратарят Александър Раднев, както и полевите играчи Янис Христов и Георги Митев.

„Лъвчетата”, водени от Ангел Бенински и Найден Найденов, са в група „B” заедно с отборите на Гърция, Турция и Испания. В първия си мач от европейското българите играят срещу Гърция. Двубоят е на 21 юли от 19:00 ч. Преди срещата, от 18:30 ч., ще се състои официалното откриване на първенството. По програма всички мачове на домакините са от 19:00 часа.

Мачът България – Турция е на 22 юли, а България – Испания на 23 юли.

Шампионатът на Стария континент за U15 от 9:00 ч. ще открият съставите на Унгария и Словакия, които са в група „В” заедно с Хърватия и Румъния. В група „С” са Италия, Грузия, Холандия, Русия, а в „D” – Сърбия, Черна гора, Словения, Беларус.

Състав на националния отбор: Александър Раднев – Черноморец, Янис Христов – Черноморец, Георги Митев – Черноморец, Даниел Данов – Локомотив НН, Искрен Николов – Ботев, Калин Цветков – Ботев 2000, Георги Велков – КПС Варна, Ивайло Салпаров – Черно море, Окан Рамадан – Аква Спорт, Румен Георгиев – КПС Варна, Максим Бахчеванов КПС Варна, Никола Стоянов – КПС Варна, Ивайло Йорданов – КПС Варна, Филип Стоянов – Черно море, Явор Янакиев – Черно море.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви