Срив на приходите от туризъм на чужди туристи
Срив на приходите от туризъм на чужди туристи

Лятото е в разгара си и въпреки топлото време много хора се разболяват и често провалят почивките си.

Ето и кои са основните опасности от разболяване през лятото и съвети как да се предпазим:

1. Климатикът

Най-честата ситуация: градусите навън са до небето, а тези в стаята/офиса главоломно надолу. За да избегнете опасността от настинка, уверете се, че няма отворени врати и прозорци, докато е включен климатикът. Също така спазвайте правилото – температурата в стаята трябва да е само с пет градуса по-ниска от тази навън.

2. Стоенето на течение

Стоенето на течение е опасно, може да предизвика бронхити и пневмонии. Хората с белодробни заболявания трябва да бъдат предпазливи от настинки. Едно време, а и сега бабите имат страх да стоят на течение. При течение по-бързо се изпарява потта и съответно изстива тялото дори и да не е потно. Това може да бъде причина за настинки, белодробни заболявания, неврити, а дори и пневмонии.

3. Изненадите на времето

Понякога, дори и през лятото, се случва да има някой и друг по-студен или дъждовен ден. Ако излизате сутрин за работа, пренебрегвайки прогнозата за времето, а осланяйки се на мотото „лято е“, има реална опасност да се разболеете. Най-добре проверявайте какво ще бъде времето ден за ден, за да избегнете неприятните природни изненади.

4. Личният гардероб

Дори навън да е много горещо, в офиса например градусите далеч няма да са толкова високи. Така че съобразявайте облеклото си не само за пътя до работа, а и за по-продължителното време, когато сте там. А и в крайна сметка на никого няма да натежи едно сако, нали?

5. Сладолед и студени напитки

Понякога толкова искаме да се охладим, че пием буквално ледени напитки или пък прекаляваме със сладоледа. За гърлото ни това може да бъде малък шок и логично да започнат и болките. А след гърлото идва и цялостната настинка. Най-добре пийте течности на малко по-ниска от стайната температура, а сладоледа консумирайте на малки парченца.

6. Плуване

Плуването е здраве, така че единственото нещо, което може да кажем, е, че преди да влезете във водата, трябва да проверите температурата й с ръка.

zdrave.to

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

20 + six =