ОП „Спортни имоти“ иска увеличаване на таксите за плуване на басейна в Морската градина. Общинската администрация вече входира и докладна записка за промяна на цените за „Открит Плувен басейн „Флора”.

Досега цената на абонаментна такса за възрастни за 30 часа бе 50,00 лева, а за ученици, студенти и пенсионери за 30 часа – 30,00 лева. Предложените изменения са: за възрастни за 30 часа цената да стане 90,00, а за ученици, студенти и пенсионери – 45,00 лева

В докладната се пише още, че новоизграденият плувен басейн Парк Арена ОЗК дава възможност за предоставяне на услуга за индивидуално ползване на термална зона. Към настоящия момент на територията на спортен комплекс „Парк Арена – ОЗК“ се изгражда баскетболно игрище.

Наличието на свободни площи в спортен комплекс „Парк Арена – ОЗК“, предоставяло възможност за организиране на изложения с рекламна и изложбена цел, а за събития и дългосрочно ползване се предоставя възможност за ползване на външни площи за развлекателни и за спортни прояви с временен характер, което обуславяло необходимостта от определяне на такава възможност

С оглед извършваните разходи било необходимо да бъдат актуализирани и цените на предоставяни до този момент услуги.

Така цената на термална зона за индивидуално ползване става 100 лв. за 3 часа, а цената на термална зона за отбори до 6 човека, при затворена врата, 200 лв. за 3 часа. Другите включени към докладната цени са:

Цени за туроператори, които предлагат услугата „плуване“ – отстъпка 25% от единичната цена за плуване – 7,50 лв. Наем за външни площи за изложения с рекламна и изложбена цел за събития и дългосрочно ползване – 50 кв. м. 100,00 лв./ден. Наем на външни площи с развлекателна цел – 50 кв. м. 15,00 лв./час. Почасов наем за ползване на Пресцентър 30,00лв./час. Цена на неохраняем нощен паркинг от 18.00 ч. до 08.00 ч. 40,00 лв./месец.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви