Почти 900 000 души са заявили готовност да щурмуват мистериозната „Зона 51“ в САЩ с една цел – да видят дали правителството на САЩ крие извънземни. Събитието се организира във Facebook и събра доста последователи.

Планът на ентусиастите да видят отблизо извънземните е да се съберат в долината Амаргоса, Невада и да се постараят да се промъкнат край гардовете на добре охраняваната „Зона 51“ и да разгледат мястото.

Събитието, озаглавено „Не могат да спрат всички ни“ се превърна в интернет сензация.  Според организаторът на смелия план, ако всички се съберат в туристическия център и влязат координирано, ще успеят. Дори е твърдо решен, че ако всички тичат като герой от „Наруто“, може и да избегнат куршумите на охранителите.

Уви, събитието е фалшиво, а дори и да не беше – едва ли стотици хиляди хора биха останали незабелязани в „Зона 51“. За привържениците на теориите на конспирацията обаче остава да се надяват

Говорител от американските военновъздушни сили обаче предупреди всички потенциални нарушители, че армията е готова за ответни действия, пише „Independent“.

„Зона 51 е отворено поле за тренировки на американските ВВС“, казва той и допълва, че не съветва никой да пристъпва в зона, където се тренират американски войници.

„Американските ВВС са винаги готови да защитават Aмерика“, заявява той.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

8 + 5 =