Колоездачите на „Черноморец” приключиха сезона с невероятен триумф. Възпитаниците на треньора Тодор Ангелов станаха абсолютни шампиони на държавния личен отборен шампионат на писта при момчета.

В Пазарджик и седемте старта бяха покорени от бургаския клуб. Постижението е първо в професионалната кариера на треньора Ангелов, който заяви, че е горд от спечелените седем отличия

В основата на грандиозния успех стои талантливият Веселин Георгиев. Младата надежда на „Черноморец” стана носител на седем медала. В индивидуалните дисциплини той се класира първи на 200 метра летящ старт, 500 метра от място, 1000 метра от място, скрач /15 км/ и омниум.

Другите две златни отличия са от отборните надпревари. В отборния спринт Георгиев, заедно с Дмитрий Янев и Димитър Матеев, станаха шампиони. В дисциплината 2 км отборно преследване на първото място триумфираха Теодор Лузев и Веско Георгиев

С медали още се окичиха Дмитирий Янев – бронз на 200 м летящ старт и Антонй Гристов – бронз на 500 м от място. В омниума /сбор от всички индивидуални дисциплини по точки/ Дмитрий Янев се нареди на четвърта позиция.

Отличното представяне на бургаските колоездачи отреди първото място в крайното отборно класиране за „Черноморец”. Подгласници на шампиона станаха отборът на Казанлък „Лястовица” – второ място и тимът на „Троян” – трето

В държавния личен отборен шампионат „Черноморец” участва с осем състезатели. В надпреварата се включиха и по-малките – Кирил Ибрагимов, Николай и Игор Мищенко.

„Това е един чудесен завършек на сезона при момчета. Децата имат качества и най-важното, което е, всички са трудолюбиви. Веско Георгиев се очертава като лидер на отбора, има тактическа дисциплина. Догодина той преминава в по-горната възрастова група и ще се състезава при юноши младша възраст. С всеки старт децата постепенно натрупаха опит и дават резултати”, каза за BurgasNews.com старши треньорът на „Черноморец” Тодор Ангелов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви