Изберете шапка според формата на лицето си

0
65

Готови ли сте с избора на бански за плажа? Ако сте си намерили идеалния, време е да помислите за аксесоарите. Отделете малко време по магазините, за да си купите шапка. Тя не само ще допълни визията ви, но и ще ви пази от вредните слънчеви лъчи.

Сламените шапки винаги са на мода. Може би сте си набелязали някоя такава или капела с по-широка периферия, подобна на вашата любима звезда. Но преди да я вземете помислете дали ще ви отива не само цветът ѝ, но и нейната форма

Ето няколко съвета как да си намерите най-подходящата шапка според формата на лицето:

Овално лице

Дамите, които имат такова, са големи късметлийки, защото на него отиват почти всички видове шапки. Онова, с което трябва да се съобразите при овалното лице е да не носите шапка с прекалено висока основа. Важното е да има баланс между обема на лицето и шапката.

Квадратно лице

Ако не искате да привличате вниманието на хората към вашата брадичка, не използвайте шапка с прекалено широка периферия. Така ще скриете по-голяма част от лицето и ще подчертаете вашия недостатък. За предпочитане е да си изберете такава с по-средна периферия.

Кръгло лице

Няма как на такова лице да си вземете шапка с кръгла периферия. Ще изглеждате смешно. Най-удачният вариант е да потърсите шапка, чиято горна част е по-висока. Тя може да е със средно широка периферия, трапецовидна или асиметрична. Въобще, онова, което трябва да търсите като ефект е издължаване на лицето, като класическата федора, например.

Издължено лице

Тук се нуждаете от модел, който да не издължава допълнително лицето. Ето защо широкополите шапки са най-подходящи.

Когато отидете в магазина, не се притеснявайте да мерите повече модели. След като откриете формата, която отива на вашето лице, може да се ориентирате към цвят. Ако си купите изчистена шапка, има вариант да добавите шалче, което отива на банските и плажната ви чанта или малко цвете. Така ще бъдете неотразима на плажа и по време на вашите разходки.

tialoto.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here