Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Иван Н. и Манол П.

Иван Н. е обвинен за това, че на 11.01.2019 г. на крайбрежна ивица – морски плаж в местност „Каваци“, в съучастие с Манол П. (извършител), действайки като подбудител и помагач, посредством верижна машина, собственост на Манол П., унищожил 1295 кв. м в защитена територия и прилежаща територия за опазването й. 1205 кв. м от тях са природна забележителност – „пясъчни дюни в местност Каваците“, от които 821 кв. м „бели дюни“, 337 кв. м „сиви дюни“ и 47 кв. м „зараждащи се дюни“.

Подбудителството се изразява в умишлено склоняване на Манол П. да унищожи чрез разораване с верижната машина посочената защитена територия, а помагачеството е в умишлено улесняване извършването на разораването и унищожаването й, чрез даване на съвети и разяснения на Манол П. относно местонахождението й, както и предоставянето на сумата от 1000 лева.

Манол П. е обвинен за това, че на 11.01.2019 г. на крайбрежна ивица – морски плаж в местност „Каваци“, в съучастие с Иван Н. (подбудител и помагач), действайки като извършител, посредством верижна машина, собственост на Манол П., противозаконно унищожил 1295 кв. м в защитена територия и прилежаща територия за опазването й.

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи дата и час на заседанието по делото.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви