Пътуването на ултрасите на Левски за мача им от Лига Европа със словашкия Ружумберок снощи започна със сбиване в Братислава.

На една от централните улици в града се сблъскаха хулигани на „сините“, послкия Краковия и холандския Аякс. Тепърва ще се изяснява дали битката е била е уговорена предварително. Феновете на Краковия се намират в Братислава заради двубоя си с местния Дунайска стреда.

Малко след 21 часа местно време на една от централните улици в центъра на словашката столица, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Нидерландия, потвърди и и нашето външно министерство.

Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Полицията е арестувала около 80 души.

Кадри от боя се появиха и в интернет, на които се вижда как хвърчат столове от заведения, а боят е продължил над 10 минути. Той е станал в близост до хотела, където са отседнали българите преди да продължат пътуването си до Ружумберок. Бомби, факли и всякакви предмети също летят между биещите се хулигани.

Според сайта Hooligans.cz ултраси на Краковия и Аякс са се обединили и нападнали българите, които били в заведение на въпросната улица.

Полицаите са аресували над 80 човека.

Кметът на Братислава Матуш Вало осъди остро сблъсъците между футболните фенове.

„Боевете са ужасна демонстрация на неуважение към града, в който ние живеем и всички посетители се наслаждават на приятелска атмосфера. Никога няма да разбера хората, които комбинират спорта и забавлението с насилие и разрушават всичко по пътя си. Никога! Не искам да коментирам дали ситуацията е била подценена и как е излязла от контрол. За момента просто изразявам съжаление за разрушената собственост и нараняванията на невинните хора, които просто искаха да се насладят на приятна лятна вечер. Събираме информация и ще разгледаме ситуацията обстойно“, написа Вало в социалните мрежи.

Българското посолство е в контакт с местните служби на реда за уточняване колко от нашите сънародници са задържани и дали има ранени.

 

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × four =