Дни след като СНЦ „Акулите”, ПК „Започни да плуваш”, ПК „Метропол” и КВС „Бургас” излязоха с отворено писмо / ВИЖ ТУК/, в което остро критикуват политиката на ОП „Спортни имоти” в лицето на директора Живко Иванов, днес същите разпространиха нова декларация до медиите.

Причината е, че четирите клуба са останали неразбрани, а някой е използвал техния протест в своя полза.

„В отговор на всички тези, които не разбраха нашия зов, в отговор на всички тези, които обърнаха нашия протест в тяхна полза – искаме да поясним, че пишейки първото отворено писмо не сме си и помисляли да бъдем срещу спорта, конкретно срещу Европейското първенство по водна топка и гостуващите отбори по плуване на Израел, Саудитска Арабия и Русия”, се казва в писмото.

„ … много ясно посочваме причините за нашето недоволство, то е че по време на Европейското първенство по водна топка са допусната гостуващи отбори да ползват през целия ден единствения възможен басейн за подготовка за предстоящите държавни първенства.

Тези събития показаха как ръководните органи на ОП „Спортни Имоти” не успяха да се справят организационно. Датата на Европейското първенство е излязла доста отдавна в календара на Община Бургас и съответно никой не си е направил труда да съобрази датите на гостуващите лагери с графика на бургаските плувни клубове”, уточняват клубовете.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО МЕДИИТЕ И БУРГАСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

ОТ СНЦ „ СК АКУЛИТЕ“ гр.Бургас

ПК „МЕТРОПОЛ“ гр.Бургас

ПК „ЗАПОЧНИ ДА ПЛУВАШ“ гр.Бургас

КВС „БУРГАС“ гр.Бургас

Уважаеми свободни медии,

Уважаеми съграждани,

В отговор на всички тези, които не разбраха нашия зов, в отговор на всички тези, които обърнаха нашия протест в тяхна полза – искаме да поясним, че пишейки първото отворено писмо не сме си и помисляли да бъдем срещу спорта, конкретно срещу Европейското първенство по водна топка и гостуващите отбори по плуване  на Израел, Саудитска Арабия и Русия.

В писмото много ясно посочваме причините за нашето недоволство, то е че по време на Европейското първенство по водна топка са допусната гостуващи отбори да ползват през целия ден единствения възможен басейн за подготовка за предстоящите държавни първенства.

Тези събития показаха как ръководните органи на ОП „Спортни Имоти” не успяха да се справят организационно.

Датата на Европейското първенство е излязла доста отдавна в календара на Община Бургас и съответно никой не си е направил труда да съобрази датите на гостуващите лагери с графика на бургаските плувни клубове.

 

Относно „Солидните субсидии“- те са с десетки пъти по – малко от сумите, които клубовете превеждат в банковата сметките на ОП „Спортни Имоти“ за ползването на спортните обекти.Това може да се провери много лесно и е крайно време да се спре с тази спекулация.

И тъй като се споменава за задълженията на обществото,сме длъжни да напомним, че спортните обекти – стопанисвани и отдавани под наем от ОП „Спортни Имоти“  са построени от данъците на гражданите на гр.Бургас и като такива точно техните деца би трябвало да са с предимство.

Уважаеми медии,

Молим Ви, ако не се самоопределяте като свободна медия, не отразявайте и не публикувайте това писмо.

 

 

11.07.2019г                                                                                                                                          СНЦ „ СК АКУЛИТЕ“

                                                                                                             ПК „МЕТРОПОЛ“

                      ПК „ЗАПОЧНИ ДА ПЛУВАШ“

                                                                                                                      КВС „БУРГАС“

 

5 КОМЕНТАРИ

 1. Чудно!
  Организира се международно състезание по плувни спортове и плувни отбори от града скачат, настръхнали в защита на тренировките си.
  Ало, вие нормални ли сте?
  Не е ли редно да седнете с отговорните за тези имоти и спортове лица за да решите тихо малкия си проблем? В града има още басейни, освен заетите за състезанието.
  Вместо да се радвате, че града става център по плувания, вие едва ли не бойкотирате. Странно!

  • Международното състезание е по водна топка.
   Недоволството е от отбори занимаващи се с плуване!

  • Вал ли си къв си ама ти четеш ли бе, анимационен герой?
   Става въпрос за флората където са пуснали 3,4 чужди отбора по плуване които са на лагер в часовете които тренират бургаските клубове и така прецакват подготовката им. Няма общо с водната топка и предстоящото състезание ламери!

 2. Басейните са два, които са подходящи за тренировки за първенствата. На 25-метров не се тренира за държавни. Освен това има предварителна програма. Не може от общината да я променят и то в навечерието именно на първенствата. Нашите като ходят на турнири в чужбина също се съобразяват в предварителните графици. Затова отговорните да не си заравят тъпите тикви под пясъка, а да си признаят грешката, а не само да събират такси от отборите. Кой ще е тоя луд, дето ще стане по тъмно, за да тренира в 6.30? Що не пуснат чужденците да тренират по това време? Иначе им е хубаво на общинарите като им донесат медалите и се надпреварват да се снимат с плувците. Популисти и използвачи!

 3. Вал ли си, Дал ли си, Кал ли си не знам.
  Но едно ми стана ясно, можеш да четеш, но не и да разбираш прочетеното…

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × three =