През 2020 г. ще се навършат 25 години от премиерата на един от най-значимите криминални филми – класиката на Майкъл Ман „Жега“. Филмът, който събра титаните Робърт де Ниро и Ал Пачино, отдавна е с култов статут и се радва на нестихваща популярност. А по случай юбилея предстои нещо много специално.

Ман написа предисторията на събитията в „Жега“. Той потвърди, че тази книга, интересът към която гарантирано ще бъде огромен, ще бъде издадена догодина от HarperCollins. Прочутият режисьор я пише заедно с известния автор на криминални романи Рийд Фарел Колман

Още когато бе анонсирана идеята за книгата преди няколко години, Ман отбеляза, че тя няма да е продължение на историята, а ще разкаже повече за миналото на детектива Винсънт Хана (Пачино) и престъпния гений Нийл Маколи (Де Ниро), както и криминалните партньори на последния, сред които са Крис Шихерлис (Вал Килмър) и Нейт (Джон Войт).

Разбира се, интригуващата книга може и да е нещо съвсем различно, но за момента това са само догадки. Все пак това е втората книга, чийто автор е Майкъл Ман, след издадената отново от HarperCollins „Hunting Leroux“, написана заедно с Илейн Шанън

За момента прочутият режисьор няма планове за нов филм. Разбира се, всичко може да се промени, ако интересът към книгата наистина се окаже голям.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви