Малко дами биха устояли на модното изкушение, наречено лятна рокля. Дори и подчертано женственият, романтичен стил да не ви допада, предимствата на роклята през горещите месеци са неоспорими. Те държат хладно в жегата, предлагат безкрайни варианти от цветове и принтове, стоят елегантно и ви спестяват време, когато се чудите какво да облечете.

Стилистите твърдят, не без основание, че гардеробът ви се нуждае от поне една рокля тип „прегърни ме“. Създадена от легендарната дизайнерка Даян фон Фюрстенберг през 1974 година, тази рокля прави чудеса за фигурата

Моделът има визуално коригиращ ефект, прикривайки недостатъците на тялото. Характерното застъпване на плата подчертава талията, като в същото време прибира бюста. Роклята е изключително актуална това лято, особено ако е в ярък и открояващ се принт. Заложете на флорални мотиви, смели цветове, тропически щампи, пъстро райе или каре.

Правилото гласи, че късите модели се носят с ниски обувки. Когато роклята е над коляното, ниските сандали или дори кецове стоят интересно и шик. Обратно -ако моделът е с миди или макси дължина, визията е по-елегантна с токчета. Не прекалявайте с бижутата, защото с рокля тип „прегърни ме“ тоалетът много лесно може да бъде претрупан. Препоръчват се фините, семпли бижута, като деликатна гривна или нежна огърлица.

marica.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви