Ретро парад

Гранд Хотел и СПА Примроец е домакин и крайна точка на XII Ретро парад Бургас, който ще се проведе тази събота (6 юли). Събитието с организатор Авто-мото клуб „Ретро“ и Община Бургас ще стартира в 10:00 часа до Пантеона в Морската градина.

Ще бъдат показани около 200 класически автомобили и мотоциклети на клубове, федерации и частни колекционери от осем държави –

България, Сърбия, Хърватия, Словения, Русия, Чехия, Гърция и Турция. Сред тях ще бъдат състезателен „SIN CARS“ от Велико Търново, единственият на Балканите „Форд“ кабриолет от 1934 г. на колекционер от Търговище и „Понтиак“ от времето на сухия режим в САЩ – 1931 г., който ще пристигне от Сърбия.

Награждаването ще започне в 14:00 часа, като сред призовете освен традиционните голяма награда на община Бургас и специални награди,

за първа година ще бъде връчена и голяма награда на бургаския Авто-мото клуб „Ретро“, която ще се присъди за личностните качества на участник в ретро изложението.

Точно в 15:00 часа ще започне същинският парад. Елегантните ретро автомобили ще се придвижат до своята крайна цел и домакин на гостуващите участници – Гранд Хотел и СПА Приморец. „Авто-мото клуб „Ретро“ организира това събитие вече 12 години. Когато имаш хоби, гориш в него и го обгрижваш с много любов, резултатите са налице. Уважават ни и у нас, и в чужбина“ – каза Димо Джамбазов, председател на клуб „Ретро“.

„Нивото ни е толкова високо благодарение и на партньорството ни с Гранд Хотел и СПА Приморец, който всяка година е любезен домакин на гостите ни. Приморец е реноме, име, марка, която допринася за комфорта и впечатленията на нашите партньори“ – допълни г-н Джамбазов.

За първа година Ретро парад Бургас има и своя кауза – в помощ на малката Цвети.

Тя е родена преждевременно и е с диагноза Детска церебрална парализа. Днес, е на почти 5 г. и за да може да ходи, се нуждае от продължително лечение и операция в Сейнт Луси, Мисури, САЩ. В помощ на Цвети, на автомобилното изложение ще бъдат разположени кутии за дарения чрез които всеки, който иска да ѝ помогне, ще може да дари средства за лечението ѝ. „Автомобилите и мотоциклетите на парада, който организираме са историята“ – казва Димо Джамбазов.

„Чрез тях, я показваме на децата. Те от своя страна, са бъдещето. Трябва да им помагаме, да се грижим за тях. Затова, избрахме нашата кауза да е за Цвети. Заповядайте да видите историята – чрез стотици класически автомобили и мотоциклети и – ако желаете, да помогнете на бъдещето – децата, Цвети!“ – отправя покана към бургазлии и гостите на града той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

14 − 12 =