С почетна значка да бъде удостоен пожарникаря Динко Атанасов, спасил удавник, предлага общинският съветник Георги Дракалиев.

Припомняме, че около 19.00 ч. на 24.06., строителен работник от Омуртаг изпада в безпомощно състояние на бургаския плаж, около ресторант „Нептун“.

57-год. бургазлия Динко Атанасов спрял колелото си на плажа и влязъл да се изкъпе в морето. На излизане видял паднал във водата мъж на 2 метра от брега. По думите му удавникът не е викал за помощ.

Динко сподели, че се е притекъл на помощ, без да губи време. Човекът във водата бил посинял, а когато го извадили – не дишал. Спасители по това време нямало. Динко направил сърдечен масаж на удавника.

Началникът на Спешното отделение в УМБАЛ – Бургас посочи, че пожарникарят се е намесил адекватно в ситуацията преди удавникът да остане без кислород в мозъка.

Динко Атанасов е пожарникар с 30-год. стаж, водач на специален автомобил в противопожарната служба на летището.

Това не е първият път, в който Динко спасява давещи се хора. Прави го за пети път. Веднъж се налага да помогне на давещи се чуждестранни момичета, а в друг случай спасява две деца, паднали от корабче.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви