С кратка церемония бургаската полиция отбеляза 140 години от създаването на Министерство на вътрешните работи и професионалния празник на служителите от МВР, който е утре, 5-ти юли. Пред сградата на ОДМВР – Бургас служителите на МВР поднесоха венци и цветя в памет на колегите си, загинали при изпълнение на служебния си дълг. На церемонията бяха наградени и децата – призьори от международни и национални шампионати по джиу джицу, трениращи към бургаския полицейски джиу джицу клуб.

На тържествената церемония присъстваха зам.областния управител Владимир Крумов Вълчо, кметът на Община Бургас Димитър Николов, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС флотилен адмирал Мален Чубенков, административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас апелативен прокурор Любомир Петров, председателят на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова и Областният председател на Съюза на запасните офицери и сержанти от запаса – бригаден генерал Васил Джелебов

Често се случва да търся съдействието на бургаската полиция по обезпечаване на мероприятия или кризисни моменти. Рядко са дните, в които мога да благодаря на служителите на МВР, които пазят нашия град. Много трудно вече се съчетават доблест, чест, отговорност и мъжество. Горд съм, че бургаските полиции притежават именно тези качества. Благодарение на това, нивата на престъпност в Бургас са едни от най-ниските в страната„, каза кметът Николов.

Апелативният прокурор Любомир Петров заяви от своя страна, че бургаската полиция е постигнала отлични резултати по предотвратяване, разследване и разкриване на престъпления. Вече трета година поред се отчитало значително намаляване на регистрираните престъпления. Това било показател за добрата превантивна дейност на служителите на МВР

Впечатлен съм и от работата на разследващите полицаи. Те са приключили с 1500 повече разследвания и досъдебни производства от новообразуваните през годините дела. Приключени са хиляди стари дела и те вече не са бреме за региона. Фактът, че имаме само около 1% оправдателни присъди и едва около 2% върнати дела, сочи добрата ни работа. Нашето сътрудничество се подобрява с всяка следваща година„, каза още Петров.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов също поздрави колегите са празника

Благодарен съм на служителите на МВР, че не отстъпиха на предизвикателствата и трудностите, стоящи пред една от най-големите и натоварени областни структури. Бургаските полицаи показаха висок морал и професионализъм в полза на обществото. Да си полицай не е само професия, но и призвание„, обърна се към колегите си той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five + 11 =