След корейската и руската кулинарна фиеста, време е бургазлии да опитат и вкуса на Италия. Събитието отново ще се състои на същото място – до Пантеона в Морската градина, където ще бъде монтирана и сцена за музикалната част. Фестивалът „Дни на Италия“ се организира от Община Бургас и ще протече в два дни, 6 и 7 юли, събота и неделя. Входът е свободен, а началото ще бъде от 18.30 часа и за двете дати.

Очакват ви:

* Музикални изненади от италиански изпълнители;
* Кулинарна демонстрация и дегустация – след 19:30 ч.;

* Фото изложба и демо зони с представяне на италиански автомобили, кафе и вино;

* Специално участие в събитието ще има Община Генуа, която ще представи своя уникален сос Песто.

Най-важният въпрос на един фестивал с кулинарен профил е „Кой ще готви?“.

Отговорът е Даниеле Индако и Емилиано Гузела – атрактивните шефове в Дни на Италия в Бургас, които ще покажат най-доброто от своята национална кухня.

Torre parmigiana (кула пармиджана) и Пай с миди и картофи са сред вкусотиите, които можете да опитате. Приготвените ястия ще бъдат предложени за дегустация с получено талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Едно талонче ще важи за едно ястие. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за детска площадка на деца със специални нужди, възпитаници на училище „Отец Паисий“.

Музикалната част на фестивала също ще носи доброто настроение и положителни емоции.

Специално за „Дни на Италия в Бургас“ у нас пристигат музикантите Франческо Барбато и Морено Делсиньоре, заедно с китариста Филаделфо Кастро. Участието им е в първия фестивален ден, 6 юли. На следващия ден, 7 юли, на сцената ще се качат повече от 20 изпълнители от Italian International artists.

По време на фестивала ще бъде направено и специално представяне на книгата „Пътувам и ям из Италия“ на издателство „Прозорец“. Откакто се помни, Елизабет Минкили живее, пътува и се храни из Италия, а книгата, с която можете да се сдобиете по време на Дни на Италия в Бургас, е нейното обяснение в любов към тази богата на аромати и усещания страна. Щанд на издателство „Прозорец“ ще откриете на 7 юли от 18:30 до 21:30 часа.

Разгледайте и фотографската изложба на италианката Дениз Мацарела, озаглавена „Матера – нюанси“. Тя гостува в Бургас със съдействието на Италиански културен институт – София.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви