В прехода от Африка до Франция един от най-успешните ни колоездачи Радослав Константинов не пропусна да извоюва титла за родния КК „Черноморец”. Състезаващият се за френския „Мартиг” българин записа отлично участие в националния шампионат за купа „Никола Козлево”. В престижното състезание той спечели индивидуалното бягане по часовник в категория Елит.

Световният шампион на писта преодоля 30-километровото трасе с време 35:50 мин. С разлика 1:37 на второ място финишира Марио Сучев от „Драг”, а трети на 2:35 остана Теодор Русев от „Несебър”.

Успехът 35-годишният българин постигна три седмици след като спечели Обиколката на Камерун. Преди да се прибере във Франция, Радо стартира и в международното състезание „По пътя на римляните” в Банско, което се провежда в момента.

За купа „Никола Козлево” участваха 70 елитни състезатели от Варна, София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Троян, Несебър и др. Надпреварата в Лудогорието се проведе през уикенда и беше кръг от Черноморска колоездачна лига.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви