Инспектори от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и компетентните служби на Агенция Пътна Инфраструктура ще извършват извънредни проверки през цялото лято. Те ще са при входовете и изходите на Бургас, както и на територията на града, като ще замерват на терен с мобилни кантари колко са натоварени камионите. Глобите за нарушителите са сериозни. В проверките ще участват и служители на ОД на МВР. Това поиска от компетентните органи кметът Димитър Николов.

Причината е, че преминаването на претоварени машини по градските улици при високите температури през лятото е изключително вредно за асфалта.

Образуват се коловози и нарушения в целостта на покритието. Случва се вместо разрешени до 40, камионът да пренася 60 тона, защото собственикът на стоката не иска да плаща за втори курс. В такива случаи той причинява щети на инфраструктурата, а и се движи по-бавно, причинявайки задръствания.

При температури над 35 градуса ще бъдат налагани ограничения на товарните автомобили, които пренасят над 20 тона.

Една от пътните артерии, за които ще се следи стриктно, е бул. „Захарий Стоянов“.

Община Бургас ще предупреди всеки от големите превозвачи поотделно за предстоящите проверки, които ще текат през цялото лято. Тя ги призовава да бъдат коректни и да пазят градската инфраструктура.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eleven + 12 =