гимназия-дарение
1100 лв. събраха учениците от Търговска гимназия – Бургас по време на благотворителна кампания, изцяло организирана от тях самите. Средствата са предназначени за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас и с тях ще бъде закупена специализирана апаратура – аспиратор, който се използва за почистване на дихателните пътища на недоносените бебета, докато са в кувьоз.
Всяка година училището  прави преглед на професиите, изучавани в него и демонстрира уменията на своите възпитаници, симулирайки реална работна среда. Организира се и благотворителен базар за различни каузи. Тази година учениците са решили да подкрепят болницата, като

дарят събраните средства за Отделението по неонатология.

За базара са изработени сувенири с логото на гимназията, като цялата концепция, дизайнът, изработката, популяризацията на каузата и продажбата са извършени от учениците, сподели председателят на Ученическия съвет на гимназията Роман Антоненко. Заедно със съученичката си Маргарита Узунова, която е автор на графичната концепция, те предадоха събраните средства на началника на Отделението д-р Стилияна Томова.
Дейностите на Ученическия съвет подкрепиха директорът на гимназията Павел Чепов и педагогическият съветник  Антоанета Димчева, които организираха посещение в УМБАЛ Бургас и запознаха учениците с работата на отделението.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви