Четири фирми в областта на софтуерното инженерство се включват като ментори на студенти от втори курс специалности „Компютърни системи и технологии“ и „Софтуерно инженерство“ в Университет „Проф. д-р Асен Златаров”: „Visteon“, „Bulgarian Online Research“, „ScaleFocus“ и “Bulpros“. Те ще преподават различни умения по време на задължителните летни практики на студентите, които започват днес.

 

Според проф. д-р Сотир Сотиров – зам.-ректор по международно сътрудничество и СДК, целта на фирмите е да открият подготвени млади хора, които да включат в екипите си. Той се надява в края на триседмичните стажове поне половината от участвалите в тях да открият своя път в кариерното развитие в една от тези фирми.

Фирма „Visteon“ ще разкрие тайните на съвременната автомобилна електроника

и за първи път ще открие свой летен офис в Бургас. Нейните представители се надяват ентусиазмът на студентите да влее нови идеи в техния екип и да ги вдъхнови за нови постижения.

Фирма „Bulgarian Online Research“ също за първи път, ще включи в обучението свои млади колеги.

Те имат съвсем малка възрастова разлика със студентите, тъй като до скоро сами са били такива. Идеята е младите хора да говорят на един език и да споделят опит в сферата на бързоразвиващата се онлайн индустрия.

Фирма „ScaleFocus“ беше представена също от млади хора, които обещават да разкрият тънкостите на изграждането на сайт от самото начало.

Стажантите ще имат възможност сами да направят свой проект с параметри, зададени от реален клиент.

Фирма „Bulpros“ ще провежда занимания по Java и Java Script програмиране.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × four =