55 кг хероин са открити в микробус, управляван от 47-годишен мъж от търговишко. Залавянето на голямото количество наркотици е станало след рутинна проверка на пътни полицаи на кръговото кръстовище на ул. „Транспортна в Бургас“. Шофьорът се държал подозрително и изнервено пред униформените. Мъжът е дал и положителна проба за употреба на метамфетамин.

Полицейските служители направили щателна проверка на превозното средство, като в двойно дъно са открити 110 пресовки с хероин. Стойността на заловеното количество дрога възлиза между 2 – 5 млн. лева

Апелативна прокуратура Бургас направи и извънреден брифинг с участието на Йовита Григорова – зам.-апелативен прокурор и говорител при Апелативна прокуратура – Бургас, Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Ангел Георгиев – наблюдаващ прокурор по случая, както и старши комисар Калоян Калоянов – Директор на ОД на МВР-Бургас.

„Извършителят на деянието е задържан за 72 часа. Повдигнати са му обвинения и е направено искане да постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Отново пролича изключително доброто взаимодействие между бургаските полиция и прокуратура“, каза прокурор Чинев

Старши комисар Калоянов допълни, че проверката е извършена малко след полунощ, като на полицаите е направили впечатление изнервеното поведение на шофьора. Хероинът е с чистота около 50%, поясни още директорът на бургаската полиция.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eight − five =