Стъпка 1: Хидратирай кожата

За пореден път ще ти напомним колко важна е хидратацията на кожата. Преди да нанесеш какъвто и да е било грим, хидратирай кожата. За целта използвай твоя предпочитан крем и изчакай няколко минути преди да започнеш с грима.

Стъпка 2: Използвай коректор

Нанасянето на основа не е най-подходящо за летните месеци. Замени я с ББ крем, а за зоната около очите използвай коректор. Не забравяй да го нанесеш в триъгълна форма, за да може да постигнеш по-естествен ефект.

Стъпка 3: Озаряваща пудра

Дай път на светлината, като нанесеш малко количество озаряваща пудра върху скулите и T зоната.

Стъпка 4: Използвай руж за още по-хубав ефект

Подбери по-светъл тон, за да изглеждаш по-естествена. Освен върху бузите, може да нанесеш и малко количество върху брадичката, за по-продължителен ефект.

Стъпка 5: Сенки

Избери си палитра от неутрални нюанси. За да придадеш дълбочина на окото и да създадеш ефектен поглед, препоръчително е да смесиш няколко нюанса, като започнеш с по-лекия.

Стъпка 6: Спирала

Спиралата е важен елемент, който придава завършен вид на твоята визия. Съветваме те да си купиш водоустойчива, за да не се размазва.

Стъпка 7: Не забравяй за червилото

Избери цвят, в зависимост от това какви предпочитания имаш. Ако искаш натурална визия, използвай телесни тонове. Ако пък искаш да бъдеш център на вниманието, избери червения цвят.

cosmopolitan.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви