43 хиляди пенсионери ще получат пълния си размер на пенсиите, които до този момент са били ограничени на действащия таван от 910 лева, сега ще получат пенсиите си до новия таван от 1200 лева. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ Бисер Петков, министър на труда и социалната политика, цитирайки разчети на НОИ.

Около 26 хиляди пенсионери пък ще останат ограничени на вече по-високия таван от 1200 лева – тоест при тях размера на отпуснатата пенсия е по-висок от тези 1200 лева,

допълни министърът. Всички пенсии, отпуснати до края на миналата година, ще получат увеличение от 5.7 процента, каза още социалният министър.

Регистрираната безработица от Агенцията по заетостта за месец май е 5,3%.

Това е най-ниското ниво, откакто Агенцията по заетостта изчислява данните на безработицата. Доходите от работа също растат. В момента сме на едно от челните места по ръст на доходите. Обявяват се и нови работни места. В момента има ръст и на сезонните работници в туризма и земеделието. В момента има работници от 35 държави в България, коментира още социалният министър.

Работата по Националната стратегия за детето е спряна.

Такава стратегия няма и не се работи по нея. Имаше проект за Стратегия за детето, но ние се съобразихме с острите обществени реакции и я оттеглихме. По нея не се работи. Трябва да намерим начин всички да се обединим и да работим за бъдещето на нацията, каза още Бисер Петков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви