Актьорът Макс Райт, познат от ролята си на Уили Танер в сериала „Алф“, почина в сряда на 75 години. Семейството на Райт потвърди смъртта му пред TMZ.

Актьорът е починал в своя дом в щата Калифорния след дългогодишна борба с рака. Райт е диагностициран със злокачествено заболяване на кръвта през 1995 година

Най-известната му роля остава тази на приемния баща на Алф, извънземното, чийто кораб се е разбил на Земята. Сериалът е излъчван от септември 1986 г. до 1990 г. по американската телевизия NBC.

Райт обаче не успява да надмине славата на сериала и след края му големите кинопродуценти го свързват само с образа на очилатия чиновник и той не получава предложения за касови продукции

Той все пак взима малки роли в други известни сериали като „Приятели“, в чийто първи и втори сезон влиза в ролята на мениджъра на известното кафене в Сентръл парк, в което главните герои прекарват голяма част от времето си.

През 1998 година получава номинация за театралните награди „Тони“ за работата си в постановката „Иванов“ по Чехов

Три години преди това обаче е диагностициран е с най-разпространения вид злокачествено заболяване на кръвта лимфом. Актьорът минава тежко лечение с химиотерапии и успява да се възстанови, но идват нови проблеми. През януари 2000 г. е арестуван и осъден на пробация заради шофиране в пияно състояние. Той се бори с алкохолизма в продължение на години и има още един арест по същото провинение през 2003 г.

Въпреки успехът му с „Алф“, самият Райт споделя, че намразил сериала заради упоритата работа по него. Там разказва, че заради дългите и уморителни снимки започват проблемите му и със съпругата му Линда, с която са женени от 1965 г. до смъртта ѝ през 2017 г.

През май 2018 г. се заговори, че актьорът живее в Германия и е намерил щастието с друг мъж – санитар, с когото се влюбили през сайт за запознанства.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви