Ако предложението ни за 1 лв. партийна субсидия не събере достатъчна подкрепа, сме склонни на разговори, каквито ще инициират колегите ни от „Обединени патриоти“. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка с партийните субсидии, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Нашата позиция не се е променила, както и вчера стана известно от изявлението на премиера и председател на нашата партия след консултациите с нашите коалиционни партньори. Ние твърдо стоим зад позицията си и решенията на Министерски съвет за 1 лв. партийна субсидия такъв, какъвто беше вотът на българските граждани“, каза Атанасова и припомни за референдума, при който 2,5 млн. души са отговорили с „да“ на въпроса за субсидиите.

„Ние сме 95 народни представители в парламент от 240. Ако нашето предложение не събере достатъчна подкрепа в пленарна зала, виждаме, че единствено „Воля“ заявяват, че ще подкрепят 1 лв., сме склонни на разговори, каквито ще инициират колегите ни от „Обединени патриоти“ през тази седмица“, уточни още Атанасова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви