До един месец Министерство на образованието ще издаде акт, с който Морското училище ще мине под опеката на Община Бургас. Това каза пред медии днес общинският съветник от ПП ГЕРБ и началник на Регионалното управление на образованието Виолета Илиева.

Тя допълни, че политиката в ЕС и на Община Бургас била управлението на всяка професионална гимназия да не бъде държавно, а стопанин да бъде общината. Така тя би била много по близо до нуждите на училищата. Историята показвала, че всички общински училища се развивали много добре и това било видимо за всички бургазлии

След прехвърлянето от страна на МОН, всички специалисти, които бяха отстранени заради намаления обем на работа, ще бъдат възстановени обратно. Спекулативни са твърденията, че финансовото състояние на училището е тежко. Естествено едно такова с едва 100 ученици не може да бъде и в цветущо, но категорично отхвърлям твърденията за финансови задължения. Финансовата дисциплина е под контрол на МОН и нищо там не може да се случи без проверка„, каза още Илиева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

13 + three =