Netflix увеличава своето звездно присъствие. Джордж Клуни подписа договор със стриминг гиганта и ще режисира нов филм, в който ще изпълнява и главната роля. Той ще екранизира романа на Лили Брукс-Далтън „Good Morning, Midnight“, наредил се сред бестселърите през 2016 г.

Марк Л. Смит („Завръщането“) адаптира романа, а Клуни и неговият партньор Грант Хеслов ще са продуценти, заедно със своята компания Smokehouse Pictures. Снимките трябва да започнат през октомври.

Действието се развива в пост апокалиптичното бъдеще и разказва две паралелни истории. Герой в едната е Августин (Клуни), самотен учен в Арктика, а в другата ставаме свидетели на приключенията на астронавт на бодра на космически кораб. Той прави всичко възможно да се завърне на Земята, а Августин се опитва да му помогне и да осъществи контакт с кораба.

Това ще е първият проект на Клуни за Netflix. Наскоро той работи с друга стриминг платформа – Hulu, за която направи сериала „Параграф 22“, на който бе изпълнителен продуцент, режисира част от епизодите и участва в малка роля. Новият филм ще е първият му режисьорски опит след не особено успешния „Райско кътче в ада“ от 2017 г. Последната му роля в киното пък бе в „Пулсът на парите“ от 2016 г., в който партнира на Джулия Робъртс.

cinefish.bg

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × one =