Футболният отбор на Нефтохимик няма да домакинства през Сезон 2019/2020, във Втора лига, на стадион „Лазур“ в Бургас, съобщиха преди минути „шейховете“. Отборът ще посреща съперниците си на стадион „Созопол“.

От Нефтохимик споделят, че решението да се използва съоръжението на Созопол било взето трудно и с огорчение, но то било резултат от дълги преговори със собствениците на Лазур. Преговорите завършили с категоричен отказ за намаляване на наемната цена за стадиона, в размер на 12 хиляди лева без ДДС на мач. Сумата била непосилна за клуба, а изплащането й би било за сметка на цялостното съществуване на клуба и влияеща пряко върху представянето на отбора

Домакинството на единствения професионален бургаски отбор, на стадион в друг град, идва на фона на наболелия проблем с футболните бази в града. В този контекст, договорът за едногодишен наем между Нефтохимик и частната фирма собственик на стадиона, единствено би удължил инертното отбягване на същинския проблем.

ПФК Нефтохимик не желае повече да търпи това и чрез тази крайна мярка, ясно показва, че е време веднъж завинаги този проблем да бъде решен от съответните местни и/или държавни институции, за да може футболът в града да се развива и бургазлии отново да пълнят трибуните.

Напълно сме наясно, че това ще е дълъг и труден процес и най-високата цена ще бъде платена, за пореден път, от привържениците ни.

Поднасяме им своите извинения, както и на цялата бургаска общественост, и ги призоваваме за подкрепа и разбиране!„, се пише още в съобщението от „шейховете“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви