След години отсъствие повелителят на моретата и океаните бог Нептун отново излезе на бургаския бряг. В съботната вечер той беше приветстван от стотици граждани и гости на морския град, които по традиция получиха своето нептуново „кръщене“.

Близо 60 желаещи пожелаха свои морски имена, сред които: Зарган, Змиорка, Цаца, Скумрия, Паламуд, Барбун, Рапан. Новоименуваните получиха нептунов сертификат и бяха осветени с прясна морска вода за здраве и защита от водните стихии през новия летен сезон

Посещението на дълбокопоставения гост се реализира по инициатива на доброволците от младежката фондация „Астика“, в рамките на стартиралия фестивал за улично изкуство „Carrousel“ (Въртележка).

Международният арт- фестивал „Carrousel“ се осъществява с подкрепата на програма „Еразъм+“, Европейски корпус за солидарност, Община Бургас, сдружение „АСУ Делфи“

През неделния ден фестивалът продължава с креативна сутрин – мандала на асфалт и музиката на Стефан Петров от „Театър на светлината“, а вечерта с келтски игри. В понеделник от 15:00 часа в зала 2 на ЕЦ „Флора“ ще бъдат представени късометражни филми изготвени от младежи от над 10 държави, а във вторник с работилница за цирково изкуство, в сряда с живи статуи и улични пърформанси.

Кулминацията на фестивала е четвъртък вечер с уличен бал, посветен на шестнадесетия рожден ден на фондация „Астика“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × 5 =