Съдебна палата-Бургас
Съдебна палата-Бургас

Апелативен съд – Бургас потвърди имуществена санкция в размер на 9640 лв., наложена на търговско дружество, регистрирано в община Несебър, за продажба на имитации на маркови дрехи.

Санкцията представлява равностойността на имуществената облага, с която дружеството би се обогатило в резултат на извършеното от управителя Иван К. престъпление против интелектуалната собственост.

Иван К. е осъден на пробация от Районен съд Несебър, с влязла в сила присъда на 06.02.2019г.

Той е признат за виновен и за това, че на 28.06.2017г. в магазин в курортен комплекс “Слънчев бряг“, в качеството си на управител на „Колев 84“ ЕООД, без съгласието на притежателите на изключителните права върху марките предлагал за продажба стоки – детски дрехи, обозначени със знаци, сходни на търговските марки: „Chanel“, „Adidas“, „NIKE”, „Hollister”, „Bench“, “Hugo Boss“, „Armani ЕА7“, „Emporio Armani”, „Tommy Hilfiger”, „Polo”, „Converse”.

Артикулите били на обща стойност като оригинал 33 356 лв. и като имитация 9640 лв.

Стоките менте са установени при проверка на търговския обект по време на планирана полицейска операция за противодействие на престъпленията против интелектуалната собственост през юни 2017 година.

По предложение на прокурор съгласно чл.83д от Закона за административните нарушения и наказания е образувано наказателното дело от административен характер пред първоинстанционния съд. Окръжен съд – Бургас е наложил санкцията. Апелативен съд – Бургас е намерил жалбата на юридическото лице за неоснователна и е потвърдил акта на първата инстанция, като правилен и законосъобразен.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × three =