Четирима трафиканти на хора са осъдени на доживотен затвор от унгарски съд в четвъртък за смъртта на 71 мигранти, чиито разлагащи се тела бяха намерени натъпкани в камион, изоставен на австрийска магистрала през август 2015 г., съобщава „Ройтерс“.

В окончателно решение съдия Ерик Мезолаки коментира, че трима от трафикантите няма да имат възможност за условно предсрочно освобождаване, а четвъртият ще лежи минимум 30 години

Ръководител на афганистански пръстен и трима български съучастници са виновни за убийство, защото отказват да спрат хладилния камион и да отвори вратите за малко въздух, въпреки молбите на затворените.

Мигрантите разбират, че са в опасност и започват да ударят по вратите и да крещят за да привлекат вниманието на шофьора, коментира съдия. Смъртта на 59 мъже, осем жени и четири деца от Сирия, Ирак и Афганистан шокира Европа

Инцидентът е най-лошият по рода си по маршрута от Балканите, поет от стотици хиляди, избягали от войната и бедността в Близкия изток, Африка и Азия. През юни 2017 г., стана ясно, че българският шофьор на камиона, е знаел какво се случва вътре.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви