Бургаската надежда в тениса Динко Динев започна участието си в турнира за юноши до 16 г. в Крема, Италия, с успех. Поставеният под номер 7 състезател на ТК „Авеню” победи с 6:2, 6:4 представителя на домакините Марко Чиноти.

Турнирът е от втора категория на Тенис Европа, а в него Динко участва със специална покана от екипа на ITF и Тенис Европа. С покана играе още един роден състезател. Номер две при девойки – Катерина Димитрова, се справи срещу италианката Джулия Финочиаро с 6:2, 6:1.

Двамата българи за пореден път са част от отборите на ITF и Тенис Европа до 16 г. В този период Катя и Динко ще играят в четири турнира в Италия и Гърция. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис.

Участието е възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam. Всичко това става възможно благодарение работата на БФТенис.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви