Бургас ще бъде домакин на шестия младежки фестивал за улично изкуство „Carrousel“, организиран от фондация „Астика“ с участието на доброволци от Европейски корпус за солидарност и програма „Еразъм+“. Той ще се проведе в дните от 22 до 27 юни 2019 г.

Публиката ще може да се наслади на множество иновативни пърформанси и театрални постановки, креативна сутрин с инсталация мандала от миди, да посети прожекциите на късометражни филми, подготвени и реализирани от младежи доброволци, да се включи в келтски игри и инициативи, както и в уъркшоп за цирково изкуство – жонглиране, работилница за рисуване върху платно

Стартът на фестивала ще бъде даден с Нептунова вечер на 22 юни 2019 г., от 19:30 часа на морския бряг до моста, по време на спектакълът повелителят на морета и океаните ще даде нови имена на жители и гости на града. Закриването е на 27 юни 2019 г., от 20:00 часа, в Приморски парк Бургас, с грандиозен бал на открито и боди арт, по случай шестнадесетия рожден ден на фондация „Астика“.

Фестивалът се реализира в партньорство със бургаското сдружение „АСУ Делфи“ и с подкрепата на Община Бургас. Началните часове на събитията са от 9:00 и 19:00.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви