Поредно силно състезание по плуване ще приеме басейн „Парк Арена ОЗК”. От 21 до 23 юни на уникалното водно съоръжение ще се проведе международният турнир „Comen Cup”. Надпреварата е за юноши 13 – 14-годишни, и за девойки 15 – 16-годишни. Домакини на спортната проява са община Бургас и Българска федерация плувни спортове.

Участие в „Comen Cup” ще вземат 166 състезатели от 17 страни. България ще бъде представена от 11 плувци. Те ще бъдат водени от треньорите Кристиян Минковски и Никола Петров.

При юношите това са шампионите от „Мултинейшън“ в австрийския град Грац през април – Йосиф Миладинов, подобрил и националния рекорд за мъже на 100 м бътерфлай, и Калоян Левтеров; юношеската щафета, допълнена от: Георги Янев, Дениел Нанков, Денислав Койков и Иван Полигоров.

При девойки страната ни ще бъде представена от участничките в „Мултинешън“ в Австрия – Гергана Стоянова и Мария Митова, Калина Захариева, Мария Вълчева и Тея Николова.
По време на състезанието в Бургас ще се проведе и конгрес на Техническия комитет на Комен, съобщиха от Българска федерация по плуване.

Българският състав, момчета: Георги Янев, Дениел Нанков, Денислав Койков, Иван Полигоров, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров.

Момичета: Гергана Стоянова, Калина Захариева, Мария Митова, Мария Вълчева, Тея Николова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви