Лишаване от свобода за срок от четири години ще изтърпи Марин А., който през юни 2017 г. преби непълнолетния си брат Красимир С. в дома им в бургаския квартал “Победа“.

Със свое решение Апелативен съд – Бургас потвърди наложеното наказание от първата инстанция, което трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

25-годишният мъж е признат за виновен за това, че на 19.06.2017г. в гр. Бургас е причинил на брат си Красимир С., на 16 години, тежка телесна повреда – стволова контузия, представляваща постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

По време на побоя подсъдимият е бил под въздействие на алкохол и наркотици. От назначените в хода на досъдебното производство експертизи е установено наличие на алкохол в кръвта и наркотично вещества от групата на стимулантите – метамфетамин.
На 19.06.2017 г. около 21:00 часа, Марин А. се прибрал у дома си в кв. „Победа“, гр.Бургас. В същият момент на двора се намирал брат му.

В коридора, непосредствено до входната врата на къщата, между двамата започва спор във връзка с парична сума, която подсъдимият поискал от брат си, защото знаел, че е спечелил пари от продажба на пчелен мед.

Пострадалият Красимир С. тръгнал по коридора. Подсъдимият последвал брат си и му нанесъл силен удар с ръка в окосмената част на главата. Младежът не очаквал удара и паднал по лице, на дясната си страна върху пътеката. Последвал втори удар от страна на подсъдимия – този път с крак в главата на Красимир С. Пострадалият се опитал да прикрие с ръце главата си, но не успял. Той е приет в реанимация на МБАЛ Бургас, където единствено навременната и квалифицирана медицинска намеса е предотвратила смъртта му.

Решението на АС – Бургас подлежи на касационно обжалване и протест в 15-дневен срок от съобщаването му на страните пред ВКС.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви