Пазете се от енергийните вампири

Енергийните вампири не изгарят на слънчева светлина и чесъна не ги плаши. Кол в сърцето ще ги убие, както би убил и всеки нормален човек. В общи линии енергийните вампири са обикновени хора, които просто имат една малка подробност в повече – изсмукват чуждата енергия.

След като поговорите с тях или дори просто поседите заедно в една стая, вие сте вяли, апатични, струва ви се, че всичката ви енергия си е заминала. Енергийните вампири се зареждат с чуждите сили и така самите те се чувстват по-добре и по-могъщи.

Енергийните вампири биват два типа. Едните правят впечатление с агресията, жестокостта и егоизма си. Те действат уверено и нагло, без да зачитат чувствата на другите. Ако жертвата не реагира дори са способни да я ударят, за да получат необходимата им доза енергия.

Вторият тип вампири са много по-трудни за разпознаване. Те не вдигат скандали, не влизат в разпри, дори изглеждат беззащитни и спокойни, но имат друг метод за изсмукване на жертвата – вечното хленчене. Всеки човек понякога има нужда от съчувствието на околните, но пасивният енергиен вампир постоянно занимава околните с проблемите си, като в същото време ни най-малко да се интересува от техните.

Ако пък случайно познахте себе си в описанието за енергийните вампири,

ако ви се случва да се въодушевявате, когато изморявате и изтощавате другите с личността си, ние няма да ви съдим и дори ще ви предложим 5 професии, които биха ви паснали напълно:

5. Служител в КАТ
Не точно катаджия, който стои на пътя, спира колите за проверка, а точно служителите в самия КАТ, тези, които ти издават книжката и на които плащаш глобите. Всеки, който е бил в КАТ, знае, че там е като кръг на ада. Във въздуха виси една обреченост, а тегавото настроение може да се реже с нож. Идеално място за любители на угнетяването на граждани и изсмукването на положителна енергия.

4. Данъчен / Ревизор
Има ли нещо по-депресиращо от ревизия в офиса. Лошият данъчен е дошъл, оглежда всеки един документ и само чака някъде да намери грешка, за да сложи тежкия си печат. От друга страна данъчното е онова място, в което трябва да чакаме около 3 часа, за да подадем данъчната си декларация. Самото чакане изнервя и докато ти дойде реда си станал такава емоционална бомба, че всеки енергиен вампир ще те възприеме като деликатес.

И нещичко за нашего брата…

3. Нахален репортер
Честно казано уважаваме много репортерската работа и дълбоко се възхищаваме на тези журналисти, които не се спират пред нищо, за да открият истината, но понякога ни се струва, че работещите я са оперирани от чувство за срам. Те не биха се посвенили да зададат и най-неприятните въпроси, отправят най-нетактичните коментари и въобще карат преследваните от тях да се чувстват най-малко комфортно. Ако след това „жертвите“ на репортерите се чувстват енергийно изсмукани, ние не се учудваме въобще.

2. Експерт по уволненията
В САЩ вече съществува и такава професия. Тя е страшно подходяща за енергийни вампири. Огромни количества енергия се изливат по време на едно уволнение. Иначе казано – пир за енергийния вампир.

1. Контрольор в градския транспорт
Има ли по-изпиващи, изтормозващи, товарещи и т.н. хора от контролите на градския транспорт. Вероятно съществуват и мили и добри хорица, работещи в тази професия, но ние говорим за типичният контрольор. Със синя риза, тъмно синьо, почти черно елече, уверен поглед и апарат за таксуване на карти в ръка, той дебне за нарушители, които да залови. За него работата не е просто поредното нещо, което трябва да се свърши. Не, тя е лов, а той истински хищник. От където и да го погледнеш, това е истинският рай за всеки енергиен вампир.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × five =