Българите оценяват летния сезон като добър
Българите оценяват летния сезон като добър

Следващата седмица по морето се очакват тропически нощи. Минималните температури ще са над 20 градуса. В края на седмицата пък ще има и тропически дни с максимални температури над 35 градуса.

Такава прогноза направи в студиото на „Здравей, България“ климатологът доц. Георги Рачев. Той допълни, че

в Бургас максималните температури до края на месеца ще са между 27 и 30 градуса. Минималните температури ще са над 24. Такава ще е и температурата на водата.

Лятото е най-дългият сезон в България. По някои показатели лятото е настъпило още през май. На 23 юни ще превалява в София и Западна България. Това е типично време за юни, коментира доц. Рачев.

По думите му през юли ще има повече валежи в Западна България от нормалното. В източната част по-малко. По-хладно ще е в Северна България. Очаквам лято с нормални и по-високи от нормалните температури, като над Западна България валежите ще бъдат повече, обясни още климатологът.

От 2000 година насам сме нямали студено лято, заяви още той и допълни, че времето все още е много влажно. Именно за това посъветва възрастните хора да си стоят вкъщи в часовете от 13 до 18 часа.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви