Знаем, че една от най-очакваните екранизации тази есен ще е тази по „То: Част втора“. Друго продължение на друг култов роман на Стивън Кинг обаче ще фокусира вниманието ни през ноември. Тогава е премиерата на „Доктор Сън“, на чийто първи трейлър вече може да се насладим.

Юън Макгрегър играе главната роля на порасналия Дани Торънс, 40 години след събитията в „Сиянието“. Режисьор е Майк Фланаган, екранизирал друг роман на Кинг – „Играта на Джералд“. Той има нелеката задача да отдаде почит на романа на „краля на хоръра“, както и на култовия филм на Стенли Кубрик с Джак Никълсън в главната роля. Според кадрите от трейлъра изглежда, че се е справил учудващо добре

Виждаме доста сцени, които наистина са издържани в стила на Кубрик. Разбира се, основно действащо лице в трейлъра е Дани, както и неговото младо протеже Абра (Кейли Кърън), чийто сили привличат интереса на вампирска група, която се храни с озарението на своите жертви. Нейният лидер и Роуз Капелата (Ребека Фъргюсън).

Фланаган признава, че много сцени са точно копие от „Сиянието“ на Кубрик. Единствените кадри от оригинала са с кървавата баня в коридорите на хотел „Овърлук“. От друга страна романът „Доктор Сън“ е много различен от предисторията, така че ще е интересно да видим крайния резултат

В интригуващата екранизация участват още Брус Грийнууд, Зан МакКларнън, Алекс Исои, Карл Лъмбли и Джоселин Донахю. Премиерата очакваме на 8 ноември.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви