Султан Ахмед бин Сулайем – главен изпълнителен директор на Dubai Ports World и един от най-влиятелните бизнесмени от Обединените арабски емирства, гостува у нас и в поредица срещи проучи възможностите за развитието на България като логистичен център за пренос на стоки към Европа.

Бизнесменът се срещна с държавния глава Румен Радев и обсъди с него перспективите за утвърждаването на България като регионален логистичен център за пренос на стоки от Азия към Европа. Компанията Dubai Ports World е един от най-големите оператори на пристанища в света със 78 логистични терминали в различни части на света

Това посещение е продължение на по-ранни срещи на представители на компанията – през април, у нас. Тогава министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с ръководството на DP World за Европа и Русия и изтъкна стратегическото място на България като транзитен център между пазарите на Европейския съюз, Близкия Изток, Северна Африка, Русия и страните от ОНД.

Той е отбелязал и политиката на българската държава да инвестира в развитието на модерна и адекватна транспортна и логистична инфраструктура, а и факта, че през страната ни преминават важни транспортни коридори и разполагаме с две пристанища на Черно море – Варна и Бургас

Султан Ахмед бин Сулайем е подчертал интереса на Dubai Ports World за инвестиции в българските пристанища и за създаването на високотехнологични логистични центрове в различни градове на страната.

Банкеръ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви