Миси Елиът, която написа поредица от хитове за известни изпълнителки, стана първата рапърка, въведена в Залата на славата на авторите на песни, предаде Асошиейтед прес.

От повече от двайсет години Елиът поддържа дух на приятелство сред дамите, ангажирани в музикалния бизнес. И те й се отблагодариха подобаващо по време на церемонията. Пробилата напоследък с гръм и трясък рапърка Лизо изпълни някои от знаковите хитове на Миси Елиът с тоалет и прическа, наподобяващи нейните от 90-те години на миналия век . На сцената се появи и Да Брат, възпламеняваща както винаги, за изпълнението на „Sock It 2 Me“.

Носителката на награди „Грами“, „Еми“ и „Златен глобус“ Куин Латифа въведе Миси Елиът в Залата на славата с няколко мили думи. Тя отдаде почит на трайната им дружба през годините. Думата взе и бившата първа дама на САЩ Мишел Обама, която не скри, че е ревностна почитателка на рапърката. „Миси, искам да ти благодаря за стореното от теб като първопроходец в музиката, заяви съпругата на бившия президент на САЩ във видеозапис, пуснат по време на церемонията. Благодаря ти също за това, че не само сподели своя талант със света, но се изяви и като защитник на всички млади момичета, които държат техният глас да бъде чут!“

Всичко това доведе до сълзи Миси Елиът. Развълнувана, тя насърчи всички автори, които ще дойдат след нея: „Никога не се предавайте, всеки от нас блокира от време на време. Но щом съм тук пред вас, това значи, че трябва да продължим. Това е добре и за хип-хопа!“

Досега в Залата на славата на авторите на песни са въведени само двама рапъри – Джей-Зи през 2018 г. и Джърмейн Дюпри през 2017 г. На церемонията с награда „Съвременна икона“ беше удостоен певецът и актьор Джъстин Тимбърлейк.

Тимбърлейк е вторият носител на отличието след Лейди Гага, почетена през 2015 г. Призът се присъжда на автори, „които са се сдобили със статута на икона в поп културата“.

Дарик

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви