България спечели изключително драматична победа с 3:2 (20–25, 29–27, 22–25, 25–21, 15–13) над Австралия при завръщането на Силвано Пранди пред родна публика и първи мач за Цветан Соколов за националния отбор, след като пропусна Световното първенство и цялото минало лято заради операция на коляното.

Много съм доволен, че издържах пет гейма, защото съм на два дни тренировки. Най-вече съм доволен от победата и от хъса, който показахме – не се предадохме, играхме докрай. Всички момчета показаха, че имат желание за победа и сме готови да играем за нея и да се борим колкото трябва.“ заяви Цветан Соколов, който се завърна в националния отбор преди мачовете от третата седмица на Волейболната лига на нациите във Варна.

„Лъвовете“ показаха изключителен характер, а използването на системата за видеоповторение на няколко пъти възстанови справедливостта в ключови моменти.
Първото техническо прекъсване в мача дойде при 8:6 за България. След него обаче австралийците записаха три безответни точки, което принуди Силвано Пранди да ползва прекъсване. След ас на Алекс Грозданов резултатът бе изравнен до 14:14, но гостите пак дръпнаха за 16:14. След техническото прекъсване последва успешна блокада на Трент О`Диа и ас на Аршдийп Досандж за 18:14. Геймът продължи да се развива негативно за нашите и след грешка на Тодор Скримов Австралия дръпна с 23:18, а разпределителят Аршдийп Досанжх направи последната точка в гейма с пусната топка – 25:20 за Австралия.

Днес, 15 юни, българите излизат срещу Япония. Мачът е от 17:00 ч.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

9 + twenty =