Ако в комплекта за първа помощ има специални средства срещу – добре, ако не, можете да си спомните популярните бабини методи, които ще помогнат за намаляване на неприятния ефект от слънчевите изгаряния.

Картофи

Най-вероятно най-често срещаният зеленчук, който всеки имат в дома си, ще помогне не само да задоволите глада си. За да го превърнете в лечебно средство за изгаряне, трябва да разбиете суровите картофи в блендера до пастообразно състояние. След това се образува паста от получената маса и се прилага на изгорените места. Казват, че много помага.

Овесени люспи

Овесената каша има отлична способност за намаляване на възпалението, поради съдържанието на „магически“ антиоксидантни съединения Avenantramides. Овесената каша се смила на брашно и третира засегнатата област върху кожата. Друг вариант е да се разрежда овесената каша, получена във вода, за да се образува не твърде течна маса, и да се смажат изгарянията. Съхранявайте, докато изсъхне, след това изплакнете.

Салата

Има една шега, че за всички неприятности помагат зелевите листа, прикрепени към болната част на тялото. Не се ангажираме да говорим за зелето, но листата от маруля могат да помогнат за облекчаване на страдащите от слънчево изгаряне. За да приготвите чудодейния лек, марулята трябва да се попари с вряща вода и да се остави за 15 минути. След това извадете листата и охладете бульона. След това навлажнете чиста кърпа в сместа и я нанесете върху засегнатите от слънцето участъци.

 

zdrave.to

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × 3 =