За втора поредна година изложбената зала на Дружеството на бургаските художници отваря врати за годишната изложба на младите творци от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“.

Това е поредната голяма публична изява на децата, които се обучават по специалностите „Сценичен костюм“ и „Рекламна графика“.

Над 60 творби на художниците от 8. до 12. клас ще зарадват ценителите на изобразителното изкуство в град Бургас. Селектираните произведения са създадени през учебната година под ръководството на елитни преподаватели и показват цялостния процес на обучение в художествените специалности в училището по изкуства.

Експозицията включва рисунки, етюди, стилизации и свободни композиции от учебните дисциплини рисуване, живопис, сценичен костюм и рекламна графика.

Изложбата е разнообразна като тематика и пластични постижения, представя креативни идеи и експерименти в различни техники, както и симбиоза между изящните изкуства и компютърните технологии.

Годишната изложба на младите художници от Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров“ в Бургас ще бъде открита на 15 юни – събота в 18 часа , в Залата на Дружество на художниците – Бургас,ул.Александровска 22.

Изложбата се осъществява съвместно с Дружеството на бургаските художници.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви