Пресконференция постави началото на осмото издание на Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица’2019“ , който се провежда под патронажа на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов. Официалният старт на фестивала ще бъде даден снощи на сцената в морския парк в Китен.

В изложбената зала в сградата на общината се събраха организатори, жури, участници и гости на един от емблематичните за морската община фолклорни фестивали. Приветствие поднесе основателят и директор на МФФ „Атлиманска огърлица“ – странджанската народна певица Златка Ставрева.

Тя благодари на всички, съпричастни към организацията на фестивала и показа част от отличията, с които ще бъдат наградени участниците.

Поздравления към присъстващите поднесоха секретарят на община Приморско Мария Георгиева и кмета на град Китен Катя Вълчева.

Фестивалът е част от културния календар на Община Приморско, включен е и в календарите на Министерството на културата и Министерството на туризма.

Фестивалното мото тази година е: „БЪЛГАРСКОТО ФОЛКЛОРНО ИЗКУСТВО – СИМВОЛ НА БЪЛГАРИЯ И СВЕТА“

В четирите фестивални дни на сцената в Kитен ще излязат над 250 участници от България, Русия, Казакстан, Беларус Македония, Канада, Украйна и Сърбия.

Престижният фестивал ще продължи до неделя 16 юни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви